Národní divadlo věnuje mimořádné operní představení na charitativní účely, pomoc zamíří k seniorům

U příležitosti Mezinárodního dne seniorů, který každoročně připadá na 1. října, pořádá Národní divadlo benefiční představení Dvořákovy opery Jakobín. Výtěžek z večera věnuje přední české divadlo spolku Život 90, který pomáhá seniorům v nouzi. Mimořádné představení Národního divadla pro Život 90 se koná 1. října 2014 od 18:30 hodin. Jeho patronkou je Věra Čáslavská.

„Benefiční představení u příležitosti Mezinárodního dne seniorů je tradicí, za kterou jsme Národnímu divadlu vděční. Tento večer je ale výjimečný tím, že letos Národní divadlo zvýšilo šance pro účast seniorů v hledišti. Pro 2/3 hlediště nabízí slevy divákům starším 60 let a jejich doprovodu, kteří mohou získat vstupenky za poloviční cenu. Zveme proto všechny, aby společně s námi oslavili svátek seniorů a zakoupili si vstupenky na představení,“ říká Jan Lorman, ředitel spolku Život 90.

Na benefičním představení pro Život 90 zazní opera Antonína Dvořáka Jakobín. Základní vstupné na představení je 900 korun. Tuto cenu mohou diváci libovolně navýšit ve prospěch potřebných seniorů. Výtěžek večera použije organizace na poskytování pomoci seniorům v nouzi. Představení se zúčastní řada osobností českého uměleckého i politického života v čele s Věrou Čáslavskou. Účast přislíbili mimo jiné ministři Andrej Babiš, Pavel Bělobrádek, Svatopluk Němeček, Helena Válková nebo ombudsmanka Anna Šabatová a další významní hosté.

Spolek Život 90 pomáhá seniorům už 24 let. Jeho páteřní službou je jediná bezplatná nonstop fungující linka důvěry pro seniory Senior telefon nebo tísňová péče, která umožňuje stovkám lidí ve vysokém věku žít doma. Před představením poděkuje Život 90 významným dobrovolníkům a sponzorům. Ministr zdravotnictví již tradičně udělí Cenu Makropulos mimořádnému projektu na podporu seniorů.

Vstupenky na benefiční večer Národního divadla si můžete zakoupit na recepci Života 90 (ulice Karoliny Světlé 18, Praha 1), prostřednictvím e-mailu vstupenky@zivot90.cz nebo na telefonu 222 333 555. Pro diváky starší 60 let a doprovod jsou k dispozici vstupenky s 50% slevou přímo v pokladně Národního divadla. Pomoci můžete také zasláním dárcovské SMS ve formátu: DMS ZIVOT90 na číslo 87 777.

Generálním partnerem večera je JTI. K benefičnímu večeru u příležitosti Mezinárodního dne seniorů se připojuje i Nadace České spořitelny.

(Publikováno 17. září 2014)