Red Dress Run

Povedlo jsme! Díky vám jsme překonali minulý rok a vybrali 33 000 Kč!

V neděli 29. 4. se konal již třetí běh v červených šatech - Red Dress Run Prague 2018 - na podporu seniorů v nouzi.

Vybrali jsme úžasných 33 000 Kč, což zajistí 110 hodin provozu naší linky důvěry Senior telefon. Všem, kteří se zúčastnili či jakkoliv jinak podpořili akci, moc děkujeme. Vážíme si vaší podpory! Příští rok zase v červeném! :)

Poběžte s námi v červených šatech pro dobrou věc!

III. ročník českého Red Dress Run na podporu seniorů v nouzi se koná 29. dubna v Praze.

Červené šaty jako běžecký úbor?
Ano!

Když se v roce 1987 Američanka Donna Rhinehart, známá také jako Dáma v červeném, omylem objevila na běžeckém setkání v červených šatech a vysokých podpatcích, jen málokdo předpokládal, že se i přes svůj netradiční běžecký outfit rozhodne běh absolvovat. Ona ale nezaváhala a položila tak základy jednoho z nejrozšířenějších charitativních běhů na světě – Red Dress Run. Dáma v červeném už bohužel nežije, její odkaz ale přetrvává dál: po celém světě se pravidelně pořádají běhy v červených šatech, jejichž výtěžek je věnován na charitativní účely.

III. ročník českého Red Dress Run se poběží 29. dubna 2018 se v centru Prahy. Charitativně-recesistický běh v červených šatech na podporu seniorů v nouzi pořádá česká odnož mezinárodního běžeckého klubu Hash House Harriers (HHH), ve spolupráci s neziskovou organizací Život 90, která pomáhá seniorům a jejich blízkým. Právě na podporu Senior Telefonu Života 90 – linky důvěry pro seniory - poputují prostředky ze startovného i sbírky, která se bude konat v den běhu. Trať dlouhá tři kilometry povede centrem Prahy a zúčastnit se jí může každý, kdo chce podpořit dobrou věc.

Start je 29.4. v 16.00 hod. od sídla Života 90, Karoliny Světlé 18, Praha. Na místě bude k dispozici šatna k převlečení a uložení věcí. Aktuální informace na facebooku Red Dress Run.

STARTOVNÉ můžete uhradit online nebo na místě:  200 Kč (základní startovné)

Děti do 15 let nemusí platit startovné!

„Na Senior telefon Života 90 se ročně dovolá 15 000 seniorů v nouzi. Jedna minuta provozu stojí 5 Kč. Nejčastějším problémem, se kterým lidé na Senior telefon Života 90 volají, je samota. Výjimečné nejsou ani případy týrání a zanedbávání péče. Jen v minulém roce jsme řešili přes 150 telefonátů osob se sebevražednými tendencemi a 334 hovorů s problematikou domácího násilí nebo týrání,“ říká Jan Lorman, ředitel Života 90.

„Problémy, které trápí staré lidi, se často přehlížejí, a Red Dress Run je příležitost, jak na ně neotřelým způsobem upozornit. Minulý rok jsme vybrali 30 000 Kč a věříme, že se nám letos podaří tuto částku významně překonat. Oblékněte červené šaty, přijďte se proběhnout s námi a podpořit dobrou věc,“ zve Jan Havlík, člen vedení českých hasherů.

Celá akce bude probíhat v českém a anglickém jazyce.

Podrobná trasa běhu:

Karolíny Světlé – Divadelní - – Náprstkova – U Dobřanských – Liliová – Karlův most – Mostecká – Lázeňská – Velkopřevorské nám. – U Sovových mlýnů – Hroznová – Malostranské nám. – most Legií – Střelecký ostrov – Smetanovo nábř. – Divadelní – Karolíny Světlé 18

O Hash House Harriers

HHH je největší síť běžeckých nadšenců na světě. Česká odnož vznikla v Praze v roce 1984. Jejich poznávacími znameními jsou pravidelné běžecké výpravy a také láska k pivu, jehož pitím pravidelně zakončují své běžecké výpravy. Jejich oficiálním popisem je „A drinking club with a running problem“, tedy picí klub, který má běhací problém. Od roku 1987 dostávají hasherské aktivity také charitativní rozměr, a to právě vznikem Red Dress Runu. Ten vznikl úplnou náhodou, když se pravidelného běžeckého setkání hasherů z jihu Kalifornie zúčastnila dáma oděna do červených šat a vysokých podpatků v domnění, že půjde o plážovou párty. Změna formátu akce ji ale nevykolejila a k překvapení všech běh absolvovala i přes ne úplně ideální běžecký outfit. Další rok se do červených šatů oblékli už všichni hasheři.

Fotografie z předchozích let

 

Potřebujete s něčím poradit?
Neváhejte nás kontaktovat.