Zveme vás na online přednášku PhDr. Evy Ferrarové z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, která se uskuteční ve čtvrtek 28. ledna od 11:00.
Na přednášce věnující se tématu antropologie jídla se dozvíte například, proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme, a proč nám některé věci chutnají a jiné ne. Abychom mohli na tyto otázky odpovědět, vrátíme se až do pravěku a budeme sledovat, co jsme jedli v minulosti a proč nám to chutnalo. Probereme různé náboženské mýty, rituály a tabu spojené s jídlem a pitím, budeme sledovat cesty jídla v čase a v prostoru. Vysvětlíme si, nakolik je jídlo spjato s naší identitou. Nakonec se zamyslíme nad tím, co budeme my a naši potomci jíst, až všechno sníme ve světě, jehož populace neustále roste, zatímco zdrojů je stále méně.